Wie is Ed Maassen

Mijn naam is Ed Maassen, 64 jaar jong, ben ambitieus en ik heb boeiende denkbeelden over de toekomstige wijze hoe Inspraak en Zeggenschap ingevuld en uitgeoefend kan worden.  Maar laat ik mij eerst aan u voorstellen.

Geboren als vijfde kind in een Limburgs mijnwerkers gezin. Na het lager en middelbaar onderwijs ben ik de opleiding tot verpleegkundige A gaan volgen. Ik was nog niet gediplomeerd, toen ik mij specialiseerde voor de Intensive Care zorg. Ruim 8 jaar heb ik gewerkt op de ICU van het toenmalige St. Annadal ziekenhuis te Maastricht. Daar heb ik de technologische groei van de zorg mogen meemaken.

Na meerder management opleidingen ben ik bijna 2 jaar unithoofd geweest op een heelkunde afdeling, waarna ik in 1985 de gelegenheid kreeg om aan de basis te staan van de hartchirurgie in het ziekenhuis. Met veel plezier ben ik 8 jaar leidinggevende geweest van de Cardio Chirurgische Intensive Care.  Tijdens deze periode is het St. Annadal ziekenhuis het academisch ziekenhuis Maastricht geworden. Dat gaf mij veel doorgroei mogelijkheden. Toch heb ik een uitstapje gemaakt en ben 2 jaar gaan werken bij de toenmalige bloedbank Maastricht. Hier heb ik aan de basis gestaan van de plasma-hemaferese afdeling. Echter trok de klinische zorg aan mij. Dus weer terug naar het azM, maar nu voor 7 jaar in de functie van hoofdverpleegkundige Obsterie.

Daarna heb ik de zorg aan het bed verlaten en ben sindsdien in de functie van stafadviseur werkzaam voor de eenheid Beeldvorming & Laboratoria. Hier ben ik actief met betrekking tot automatiseringsprojecten, Europese Aanbestedingen en vergaande robotisering van de analyses plus structurele bouwkundige aanpassingen aan alle laboratoria van de eenheid. Voorbeeld hiervan is de totale ontwikkeling van het Centraal Diagnostisch Laboratorium (in 2014 uniek voor de universitaire ziekenhuizen), modernisering laboratorium Pathologie, Medische Microbiologie, Klinische Genetica en Ordermanagement.

In de periode na de bloedbank ben ik de medezeggenschap in gestapt. Een boeiende en zeer rijke leeromgeving. Tijdens een 10 jaar durend lidmaatschap van de OR, waarvan 3 jaar als voorzitter, heb ik mij verder verdiept in het strategisch denken voor OR’en. Uit deze feitelijk uit de hand gelopen interesse is het bedrijfje EM-PIMT ontstaan.

Opleidingen, onder andere:

Verpleegkundige A; St Annadal Maastricht

Specialisatie CCU en ICU; St Annadal

Middelbaar management; ZKDO Breda

Hoger management; Hogeschool  A&N

Plasma en hemaferese; Bloedbank Z-Limburg

Strategische sturing OR; FNV FORmaat

Diverse didactische en management bijscholingen.

Yellow Belt Lean Six Sigma.

Realisatie management (Partitude).

MapsTell, de wereld van verschil. Personal Guide.

Landschaps ontwikkeling HR2020 Beweging.